Master Fysiotherapeute in de Geriatrie

Vandaag start Eline met de opleiding Master Fysiotherapie in de Geriatrie aan de Somt Universiteit. We wensen Eline heel veel plezier en succes met deze nieuwe uitdaging!
Deze specialisatie richt zich op de doelgroep van ‘de ouder wordende mens’. Als geriatriefysiotherapeut kun je een wereld van verschil maken. Bij de revalidatie richt de fysiotherapeut zich niet enkel op de klacht of aandoening, maar staan ook andere (gezondheids-) problemen centraal.
Maar vergeet ook de preventie niet. Veel ouderen willen “goed” oud worden en vragen daarbij advies. Dat vraagt de specifieke kennis over het ouder wordende lichaam. De geriatriefysiotherapie kan de kwaliteit van leven aanzienlijk verhogen

Voorbeeld:
Er is veel meer te doen dan ‘wandelen’. Heb je je ooit gerealiseerd dat na een week in bed door een simpele griep je spierkracht gemiddeld 15% is afgenomen? Voor een zelfstandig thuiswonende oudere van 70 kan dit heel nadelig uitpakken als er niets wordt gedaan. Het zorgt voor verhoogde valkans en heeft verminderde zelfstandigheid tot gevolg.

Wilt u een afspraak maken met Eline? Dat kan! Op maandag t/m donderdag werkt Eline in de praktijk.

Kijk voor meer informatie over geriatrie fysiotherapie op: https://www.fysiogrootdriene.nl/behandelmethode/geriatrie-fysiotherapie/

Terug naar overzicht

Contact

Isaac da Costastraat 95
7552 VV Hengelo (o)

074 – 24 25 201
info@fysiogrootdriene.nl

Telefonisch te bereiken in het weekend
074 – 25 91 991

Maak een afspraak