GZ-psycholoog Rick Hogenberg start zijn eigen praktijk bij ons in het Paramedisch Centrum

Vanuit het Hengelo’s weekblad:

HENGELO – De ervaren GZ-psycholoog en EMDR-practitioner Rick Hogenberg gaat met een eigen praktijk van start. Aan de Isaac da Costastraat 95 biedt Hogenberg met ingang van 1 september kortdurende behandelingen aan voor uiteenlopende psychische klachten.

Na werkzaam te zijn geweest in onder meer de verslavingszorg en het Centrum voor Psychotrauma van Mediant, gaat met een eigen praktijk voor Hogenberg een wens in vervulling.

“Ik vind het mooi om te zien hoe mensen van een behandeling opknappen. Samen met de cliënt stel ik een behandelplan op, waarin de door de cliënt bepaalde behandeldoelen zijn opgenomen. Hierin vind ik het belangrijk optimaal aan te sluiten bij de wensen van de cliënt. Behandelingen bestaan uit maximaal twaalf sessies en worden op basis van Cognitieve Gedragstherapie en EMDR uitgevoerd. Voor klachten als bijvoorbeeld depressie, psychotrauma, angstklachten, burn-out, overmatig piekeren, dwangmatig handelen zijn deze methodes bewezen effectief.”

Het persoonlijk contact in de behandeling is belangrijk voor Hogenberg. Daarnaast vindt hij het bieden van een effectieve behandeling erg belangrijk, hierbij heeft de cliënt altijd de regie. “Een psychologische behandeling is een samenwerking tussen cliënt en therapeut. Een zelfstandige praktijk is voor mij de mooiste manier om dat te kunnen doen.”

Psychologenpraktijk Hogenberg is gevestigd in Paramedisch Centrum Groot Driene.

Zie voor meer informatie www.praktijkhogenberg.nl

https://www.hengelosweekblad.nl/nieuws/algemeen/468572/gz-psycholoog-rick-hogenberg-begint-eigen-praktijk-#

Rick Hogenberg Psycholoog Paramedisch Centrum Groot Driene Hengelo

Terug naar overzicht

Contact

Isaac da Costastraat 95
7552 VV Hengelo (o)

074 – 24 25 201
info@fysiogrootdriene.nl

Telefonisch te bereiken in het weekend
074 – 25 91 991

Maak een afspraak