Onze behandelmethoden

Geriatrie fysiotherapie

Therapeuten

Eline Hunneman

Eline Hunneman

Fysiotherapeut
BIG-nummer: 79920179704

Wat is Geriatrie fysiotherapie?

Wat is Geriatrie fysiotherapie

Geriatrie fysiotherapie is een specialisatie gericht op het begeleiden en behandelen van de ouder wordende mens. Door het ouder worden kunnen mensen minder gaan bewegen en daardoor belemmeringen of klachten gaan ervaren. De Geriatrie fysiotherapeut werkt vanuit zijn specifieke kennis over deze doelgroep en de daarbij behorende ziektebeelden en combinaties van ziektebeelden. Aangezien de ziektebeelden een complexe situatie op kunnen leveren is het overleg en het begeleiden van mantelzorgers hierbij een specifiek aandachtspunt.

Voorbeelden van klachten:

Enkele voorbeelden waarbij een Geriatrie fysiotherapeut u kan helpen zijn lichamelijke klachten die voorkomen bij:

  • Dementie
  • Ziekte van Parkinson
  • Diabetes
  • Hartfalen
  • Reumatoïde artritis
  • Artrose
  • Blijvende klachten na een beroerte

Maar u kunt ook denken aan hulp na een operatie, bijvoorbeeld bij het verkrijgen van een nieuwe heup of knie. Het gaat daarbij niet alleen om ouderen, maar ook om patiënten, die als gevolg van bovenstaande en andere aandoeningen, verschijnselen vertonen van ouderdom. U hoeft daarvoor dus niet per se oud te zijn!

Wat kunnen we voor u betekenen?

Een kleine aanpassing kan er voor zorgen dat er veel voordeel behaald kan worden in het algemeen dagelijks leven. Er wordt gewerkt met oefentherapie wat gericht is op het herwinnen van en omgaan met een mobiliteitsbeperking. Ook wordt hierbij aandacht geschonken aan het zelfstandig functioneren in alledaagse situaties.

De Geriatrie fysiotherapeut adviseert en begeleidt daarnaast gezinsleden en/of mantelzorgers. Dat kan door informatie te geven over het ziektebeeld, de vooruitzichten of de behandeling. Maar ook hoe je je dagelijkse handelingen zo lang mogelijk zelf kunt doen en/of er hulpmiddelen zijn die kunnen helpen. Daarnaast staat de Geriatrie fysiotherapeut in nauw contact met disciplines als thuiszorg, ergotherapie of diëtiste.

Aanvullende specialisaties van de Geriatrie fysiotherapeut zijn:
Valpreventie, een oefen programma voor de thuiswonende oudere. Tevens kan er een val-analyse gemaakt worden zodat er meer inzicht komt waardoor er kans op vallen ontstaat.

Geriatrie fysiotherapie wordt vergoed uit de aanvullende verzekering, ook wanneer er behandeling aan huis noodzakelijk is.