Onze behandelmethoden

Manuele therapie

Therapeuten

Jessica Broekman - het Lam

Jessica Broekman - het Lam

Fysiotherapeut
Manueel therapeut
BIG-nummer: 39911661904

Wat is Manuele therapie?

Manueel therapie is een specialisatie die te volgen is na de opleiding Fysiotherapie. De manueel therapeut heeft zich gespecialiseerd in het onderzoeken en behandelen van patiënten met pijn en/of bewegingsklachten en in het bijzonder klachten van de wervelkolom.

U gaat naar de manueel therapeut voor het opheffen van bewegingsbeperkingen. Doordat de manueel therapeut je complete lichaam beoordeelt in plaats van slechts één onderdeel, kan er een heldere analyse gemaakt worden van wat er mankeert. De manueel therapeut beoordeelt alle gewrichten in samenhang en zoekt naar eventuele verbanden. De manueel therapeut kijkt dus verder dan je specifieke klacht en is daarmee de analist van je lijf.

Wat kunnen we voor u betekenen?

Als u een gewricht slecht kunt bewegen, of daar pijn bij hebt, kan manuele therapie uitkomst bieden. De effecten van manuele therapie zijn vaak direct na de behandeling merkbaar; gewrichten functioneren beter en bewegen gaat gemakkelijker.

Voorbeelden van klachten

  • Hoofd- en nekpijn in combinatie met het slecht kunnen bewegen van de wervelkolom.
  • Nek- en schouderklachten, al dan niet met uitstraling naar de armen.
  • Lage rugklachten, al dan niet met uitstraling naar de benen.
  • Hoge rugklachten in combinatie met rib- en borstpijn.
  • Duizeligheid bij het bewegen van de nek.
  • Kaakklachten, al dan niet in combinatie met nekklachten.
  • Heupklachten.

Als je je herkent in één van deze klachten kun je zonder verwijzing een screening laten doen. Tijdens een vervolgonderzoek zal blijken of, en hoe, jouw specifieke klacht verholpen kan worden. Direct na de eerste afspraak heb je dus duidelijkheid over de verdere behandeling.