Onze behandelmethoden

Manuele therapie

Therapeuten

Jessica het Lam

Jessica het Lam

Fysiotherapeut,
Manueel therapeut

Wat is Manuele therapie?

Manueel therapie is een specialisatie die te volgen is na de opleiding fysiotherapie. De manueel therapeut heeft zich gespecialiseerd in het onderzoeken en behandelen van patiënten met pijnen/ of bewegingsklachten en in het bijzonder klachten van de wervelkolom.

U gaat naar de manueel therapeut voor het opheffen van bewegingsbeperkingen. Doordat de manueel therapeut je complete lichaam beoordeelt in plaats van slechts één onderdeel, kan hij een heldere analyse maken van wat er mankeert. De manueel therapeut beoordeelt alle gewrichten in samenhang en zoekt verbanden. De manueel therapeut kijkt dus verder dan je specifieke klacht. En is daarmee de analist van je lijf.

Wat kunnen we voor u betekenen?

Als u een gewricht slecht kunt bewegen, of daar pijn bij hebt, kan manuele therapie uitkomst bieden. De effecten van manuele therapie zijn vaak direct na de behandeling merkbaar; gewrichten functioneren beter en bewegen gaat gemakkelijker.

 Voorbeelden van klachten

  • hoofd- en nekpijn in combinatie met het slecht kunnen bewegen van de wervelkolom;
  • nek- en schouderklachten, al dan niet met uitstraling naar de armen
  • lage rugklachten, al dan niet met uitstraling naar de benen
  • hoge rugklachten in combinatie met rib- en borstpijn
  • duizeligheid bij het bewegen van de nek
  • kaakklachten, al dan niet in combinatie met nekklachten
  • heupklachten

Als je je herkent in één van deze klachten kun je zonder verwijzing een screening laten doen. Tijdens een vervolgonderzoek zal blijken of en hoe jouw specifieke klacht verholpen kan worden. Direct na de eerste afspraak heb je dus duidelijkheid over de verdere behandeling.